De Van Heumen – de Sitter Stichting doneert aan de Voedselbank en Klesteo

Op donderdag 6 april heeft De Van Heumen – de Sitter Stichting 10.000 euro gedoneerd aan zowel Voedselbank Rivierenland als aan kleding- en speelgoedbank Klesteo. Daarnaast worden ook donaties gedaan aan een aantal andere goede doelen. Deze donaties sluiten naadloos aan bij waar de stichting voor bestaat: het bieden van financiële hulp aan mensen met problemen door sociale of medische beperkingen. Nou, bijna naadloos: “Normaal gesproken steunt de stichting individuen. Maar omdat we afgelopen jaar minder individuele aanvragen hebben ontvangen, hebben we besloten te doneren aan lokale hulporganisaties die dicht bij onze doelgroep staan”, legt Rainier de Sitter, voorzitter van De Van Heumen – de Sitter Stichting, uit.

Het vermogen van De Van Heumen – de Sitter Stichting bestaat uit gronden die worden verpacht aan agrariërs, voornamelijk melkveehouders, akkerbouwers en boomkwekers. De opbrengsten uit deze pacht, met aftrek van de kosten, is bedoeld om mensen financieel te steunen. Rainier vertelt wie in aanmerking komt voor hulp: “We helpen mensen die in de problemen zitten door bijvoorbeeld een langdurige ziekte of een ongeluk en wanneer er geen potje beschikbaar is vanuit de overheid.”

De voorzitter van de stichting geeft enkele voorbeelden ter illustratie: “De stichting heeft ervoor gezorgd dat een tienermoeder een wasmachine en een koelkast kon kopen, omdat zij met haar kindje zelfstandig mocht gaan wonen. De meeste spulletjes voor in huis had ze zelf al verzameld, maar ze had geen geld voor een wasmachine en een koelkast.” En: “In een ander geval was een jongen van 10 jaar gehandicapt geraakt door een ernstig ongeluk. Wij hebben – net als enkele andere fondsen – de ouders financieel gesteund zodat zij een aangepaste bus konden kopen voor het vervoer van hun zoon.”

Deel dit bericht op sociale media